Cameravallen of Wildcamera’s - test 4 Overzicht  overzicht

 


Algemeen

Voor deze test stelde Wildlife Monitoring Solutions zes camera’s ter beschikking.
Voor algemene zaken over cameravallen verwijs ik naar mijn eerste testverslag uit 2014.
Nu besteed ik eerst nog aandacht aan de grootte van de beeldsensor en aan batterijen.


De grootte van de beeldsensor

In mijn verslag uit 2016 heb ik al gewezen op de onhebbelijkheid van camerafabrikanten om de afmetingen van de beeldsensoren veel groter voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn. Het wordt gedaan door interpolatie en het geeft dus geen enkele extra informatie. In tegendeel, de beeldkwaliteit  is vaak slechter als men kiest voor een grote waarde, het kost meer ruimte op de geheugenkaart en vaak wordt de camera er een stuk langzamer door.  We zien soms camera’s waarbij men kan kiezen tot waarden van zelfs 30 Mpixels terwijl de sensor in werkelijkheid niet groter is dan 2 of 3 Mpix. De fabrikanten waken er voor niet de werkelijke grootte bekend te maken want men denkt de verkoop met die grote waarden te kunnen stimuleren.  Op onderstaande afbeelding zien we dat er geen verschil in detaillering is tussen een opname van 4 en van 24 Mpix.

Laat u bij de aankoop dus niet misleiden door die zogenaamd grote sensoren.
De opnamen in deze test zijn gemaakt met de camera’s in laagste en hoogste resolutie waarbij de beste resultaten zijn aangehouden voor het berekenen van de beeldscherpte.


Batterijen

De camera’s zijn getest met de hier afgebeelde batterijen van vier verschillende typen.

Het valt op dat de beeldscherpte en de verlichtingssterkte van een camera voor alle batterijen gelijk is. De keuze voor het toepassen van een bepaald type is dus afhankelijk van andere eigenschappen die hierna worden besproken.


Alkaline

Onder belasting loopt de spanning en het vermogen vrij snel terug. Een goede eigenschap is de geringe zelfontlading van ongeveer 6% per jaar. Deze batterijen zijn dus vooral geschikt om gedurende langere tijd te worden toegepast waarbij weinig stroom wordt onttrokken. Bij wildcamera’s dus niet te veel video’s opnemen.


Lithium

Deze batterij werkt ook met een spanning van 1.5 volt, die snel zakt naar 1.4 volt, maar kan meer stroom leveren gedurende langere tijd. De spanning blijft daarbij ook bijna constant. Werkt ook nog bij lage temperatuur tot – 40°C. Deze batterijen zijn bijzonder geschikt voor het gebruik in een wildcamera.


NiMH (Nikkel-MetaalHydride)

Deze oplaadbare batterijen kunnen de spanning van 1.2 volt onder belasting gedurende langere tijd gelijk houden. Ze kunnen meer stroom leveren dan alkaline batterijen maar vertonen een veel grotere zelfontlading. Bij de tweede generatie (b.v. de Eneloop) is dit verbeterd tot 15% per jaar. In de meeste wildcamera’s zijn ze uitstekend te gebruiken.


NiZn (Nikkel-Zink)

De oplaadbare NiZN batterij werkt met een hogere spanning dan de overige batterijen. Vers geladen is de spanning ongeveer 1.85 volt die al snel zakt naar ca. 1.65 volt. De batterij kan redelijk veel stroom leveren, maar heeft een grote zelfontlading van 13% per maand. In een wildcamera dus toe te passen als in een beperkte tijd veel energie wordt onttrokken, zoals o.a. bij het opnemen van video’s.

In onderstaande grafiek wordt globaal weergegeven hoe het spanningsverloop is bij de verschillende typen.De lichtverdeling

Bij geen van de camera’s is het licht egaal over het beeld verdeeld. De lichtsterkte is in het beeldmidden het grootst. Vaak is een ringvorminge verdeling niet hinderlijk, maar bij de Browning Dark OPS PRO XD is het toch duidelijk zichtbaar in het veld. (Deze “beamshots” zijn niet op gelijke schaal afgedrukt, de hoogte is voor alle gelijk gehouden.)De grootte van de voorwerpruimte


De BolyGuard heeft een extreem groot gezichtsveld, dat van de Moultrie is het kleinst.De beeldweergave bij dag en nacht

De beeldafmeting van de verschillende camera’s is niet op schaal weergegeven. De BolyGuard heeft een extreem groot gezichtsveld ten opzichte van de andere camera’s en daarom is de breedte voor alle gelijk gehouden zodat een vergelijk enigszins mogelijk is.

Van de meeste camera’s is de kleurweergave vrij natuurlijk.
De weergave van de Browning Strike Force HD PRO en van de Dark OPS PRO XD is wat geel terwijl die van de Moultrie te groen is. In een goed beeldbewerkings programma is dat vrij gemakkelijk te corrigeren

 


De beeldscherpte

De testopnamen zijn gemaakt met de camera’s in laagste en hoogste resolutie. De beste resultaten zijn afgebeeld en zijn gebruikt voor het berekenen van de resolutie in boogseconden. Deze zijn opgenomen in tabel 2.Reconyx Hyperfire 2 HF2X

Dit is een no-nonsens camera die doet wat hij moet doen zonder alle toeters en bellen die we vaak bij andere cameravallen aantreffen. Camera’s van dit merk staan bekend om hun degelijkheid, maar ook om de stevige prijs. De Hyperfire scoort uitstekend op de kwaliteit van de foto’s overdag en voldoende op vrijwel alle andere punten. Het beeldveld voor foto’s en video is even groot en men heeft de keuze uit de beeldverhoudingen 4:3 en 16:9.

De responstijd na detectie is zowel voor foto’s als voor video zeer snel. Wel viel het detectiebereik van 11 meter met de “walktest” wat tegen. Naast de Browning Strike Force opgesteld, detecteerde de laatste op 8 meter afstand nog een haas en een steenmarter die door de Reconyx werden gemist.
Met het kleine display zijn de gemaakte opnamen in het veld niet te bekijken. Het dient slechts voor het maken van instellingen.
De Reconyx heeft geen keuze uit verschillende resoluties zoals bij de andere camera’s. De foto’s hebben een afmeting van 1680x1050 pixel wat kan wijzen op een 2 Mpix sensor. Reconyx is op dit punt dus eerlijker dan de andere merken die de resolutie door interpolatie kunstmatig oppeppen.
De opening voor een kabelslot zit aan de voorzijde. Het werkt het handigst als de camera eerst met de bijbehorende band aan een boom wordt bevestigd, goed wordt gericht, aangezet en gesloten. Daarna kan het kabelslot worden aangebracht zodat voor het deurtje geen extra slot is vereist.

Het menu heeft een boomstructuur en dat werkt niet plezierig. Als je niet dagelijks met de camera werkt blijf je zonder het schema zoeken naar een bepaalde instelling. Gelukkig geeft de handleiding dit schema.

De fabrieksgarantie op deze in de USA vervaardigde camera bedraagt 5 jaar en dat is aanzienlijk meer dan op de Chinese producten.


Overige specificaties van deze wildcamera zijn te vinden in de tabellen.Browning 2018 Spec OPS Advantage

Evenals de andere camera’s van Browning heeft ook deze Advantage een naar voren gericht beeldscherm waarop het beeld bij het instellen is te zien. Ook gemaakte opnamen kunnen er op worden bekeken.
Het is, met om de seconde een opname, één van de snelste camera’s.
De detectieafstand en de reikwijdte van de verlichting zijn met meer dan 20 meter voldoende.

Foto- en videobeeld zijn overdag heel goed voor een wildcamera  en het is ’s nachts ook voldoende van kwaliteit.   Foto- en videobeeld zijn gelijk van afmeting en hebben een beeldverhouding van 16:9 (breedbeeld). De video’s zijn in full HD (1920x1080). Naast foto’s en video’s kunnen ook time lapse opnamen worden gemaakt in de schemering en overdag. De tijd van een videoclip is ’s nachts beperkt tot 20 seconden, maar ingesteld op “dynamisch” worden opnamen gemaakt zo lang beweging wordt waargenomen.

Het menu is eenvoudig en werkt plezierig. Wel jammer dat voor datum en tijd niet de internationale 24 uurs aanduiding  wordt gebruikt maar dat het alleen volgens de onlogische Engelse aanduiding mogelijk is, dus maand/dag/jaar en 12 uur met AM en PM.
Het is wel fijn dat de datum behouden blijft bij het wisselen van de batterijen. Het is vervelend dat de camera na het leegmaken van de geheugenkaart steeds opnieuw met 0001 begint te tellen omdat je de afbeeldingen in de computer steeds moet herbenoemen. Ook bij de andere Brownings kun je niet doortellen.
De batterijlade gaat in het begin vaak erg moeilijk open maar na enig gebruik gaat het wat gemakkelijker.
De prestaties komen grotendeels overeen met die van de Dark OPS PRO XD, maar de Spec OPS is goedkoper en heeft een gelijkmatiger uitlichting van het beeldveld. Dit is daarom mijn favoriet van deze testserie geworden.Browning Strike Force HD PRO

De kleinste en lichtste uit deze testserie. De camera weegt slechts 496 gram waarvan 212 gram voor rekening komt van de lade met batterijen. Evenals bij de Spec OPS Advantage is het kleine beeldscherm naar voren gericht wat het richten kan vergemakkelijken. De camera heeft slechts vier LED’s die met een golflengte van 850 nm duidelijk zichtbaar zijn in het donker.
Aan de achterzijde zit een metalen constructie waardoor de camera naar voren kan worden gekanteld. Jammer dat een kanteling achterover niet mogelijk is, wat van voordeel zou zijn bij een voorover hangende boom. Ik heb dat tijdens het testen ondervonden waarbij ik met takjes moest opvullen om goed te kunnen richten.
Het menu werkt eenvoudig en duidelijk. Instellingen kunnen zonder gebruik van de handleiding worden gemaakt. Wel jammer dat slechts de 12 uurs aanduiding met AM en PM mogelijk is.
Er is bij foto opnamen een aanzienlijk verschil in snelheid tussen de resolutie instellingen Low en Ultra terwijl er geen verschil is in beeldkwaliteit.  Zet de instelling dus gerust op Low, wat ook nog minder geheugenruimte op het kaartje kost.
De beeldscherpte van de nachtopnamen en van de video’s overdag valt mij tegen. Van een “low glow” camera zou je toch betere kwaliteit verwachten (zie b.v. mijn Test-2 van de Bushnell Essential E2).
De detectieafstand en de reikwijdte van de verlichting zijn uitstekend. Er ontgaat de camera bijna niets.Browning Dark OPS PRO XD

De Dark OPS is klein en maar iets groter dan de Strike Force. Kenmerkend zijn de twee objectieven, één voor nachtelijke opnamen en één voor opnamen overdag. Het onzichtbare infrarode licht heeft met een golflengte van ca. 940 nm. een langere brandpuntsafstand dan het gemiddelde daglicht. Het linker objectief voor nachtelijke opnamen is daarom iets naar voren geplaatst.
Evenals bij de Strike Force zit er aan de achterkant een metalen constructie waarmee de camera voorover is te kantelen.
Het is met 109 opnamen per minuut overdag de snelste camera die ik heb getest. Er is een duidelijk verschil in snelheid tussen opnamen in “Low”en in “Ultra”. Het detectiebereik is uitstekend en in het veld detecteerde de camera dieren die door de Reconyx en de Moultrie werden gemist.
De foto- en videobeelden overdag zijn uitstekend en ook de nachtelijke opnamen zijn heel redelijk van kwaliteit. ’s Nachts zijn de video’s in tijd beperkt tot 20 seconden. Time lapse overdag is mogelijk en ook in de schemering.
De handleiding en de bediening zijn duidelijk en eenvoudig.


De ringvorming van de verlichting is ook in het veld zichtbaar.Moultrie M 40 i

Uit deze testserie heeft de Moultrie het kleinste gezichtsveld waarbij de kleurweergave erg groen is. Maar de kleur is achteraf gemakkelijk te corrigeren met een goed bewerkingsprogramma.
Evenals bij de Reconyx heeft het menu van deze Moultrie een soort boomstructuur die niet plezierig werkt als je de camera niet geregeld gebruikt.

Zoals bij de Brownings heeft ook de Moultrie een schermpje aan de voorkant dat is bedoeld om de instellingen te kunnen maken. Het is dus niet als viewer te gebruiken.
De camera is met zo’n 30 opnamen per minuut niet bepaald snel en miste daardoor soms voorbij lopende reeën die door de (ernaast opgestelde) Browning Dark OPS wel werden gefotografeerd.
Bij +5°C was de detectieafstand bij een “walktest” ongeveer 16 meter, maar bij -2°C werd dit 40 m. Een op de achtergrond voorbij rijdende vrachtauto werd toen zelfs op 80 m. gefotografeerd. Bij deze temperatuur werd een ree op 25 m. opgemerkt en een eekhoorn op ongeveer 10 m.

De beeldkwaliteit is heel goed, de nachtelijke foto’s en video’s zijn de beste uit deze testserie.
Heel fijn dat de beeldteller doortelt na het leegmaken van de geheugenkaart.BolyGuard BG962-X30W

Deze wildcamera valt op door het bijzonder grote gezichtsveld, vergeleken met de andere camera’s. De beeldscherpte van de foto’s overdag is wel goed maar valt tegen van de nachtelijke opnamen. Met de gebruikte testkaarten is de resolutie zelfs niet te meten.
Naast de 40 onzichtbare LED’s heeft de camera nog een Xenon flits met daarvoor een IR filter. Omdat de flitstijd kort is wordt de bewegingsonscherpte van het onderwerp gereduceerd. Deze onscherpte bij de nachtelijke foto’s is het zwakke punt bij de meeste wildcamera’s. Het IR filter is te verwijderen zodat men ook ’s nachts kleurenopnamen kan maken.

Een nadeel is dat de camera met vier opnamen per minuut erg traag is. Daardoor wordt er nogal wat gemist en is het mij niet gelukt goede opnamen te maken.
De grootte van foto’s is in te stellen op 14, 20 of 30 Mpixels, maar uit de kwaliteit van de (nachtelijke)  opnamen blijkt niet dat er een dergelijke grote sensor is toegepast.
Een bijzonderheid is nog dat op een ingestelde tijd een (dieren) geluid kan worden geproduceerd. Dit audio bestand moet van tevoren op de SD-kaart worden opgeslagen. Het kan tot 99 keer worden herhaald met 5 seconden interval. Ik heb het geprobeerd met de bronstroep van een ree en dat werkt goed.

Time lapse is mogelijk gedurende één periode per dag, dus ook de gehele dag.

Deze BolyGuard is een camera met enkele bijzondere eigenschappen waarvan het de vraag is hoe vaak men daarvan gebruik zal maken. Het is vooral een camera voor wie gesteld is op een groot gezichtsveld bij opnamen overdag.

 


Samenvatting

Gedurende de testperiode wilde het weer niet erg meewerken zodat ik niet voor elke camera de buitenopnamen heb kunnen maken die ik graag zou willen. Ook kon ik geen indruk krijgen van de bedrijfsduur van batterijen en evenmin van de duurzaamheid van de apparatuur. Uit reacties van gebruikers blijkt dat er bij de Chinese producten wel eens iets mis gaat. Ik blijf daarom geïnteresseerd in dit soort problemen en in de afhandeling daarvan door de leveranciers.
De camera’s in deze testserie hebben alle hun eigen voor- en nadelen die hier in het kort volgen.


Reconyx  Hyperfire 2 HF2X

Een degelijke betrouwbare camera in de hogere prijsklasse.
De Reconyx scoort op bijna alle punten voldoende zonder ergens in uit te blinken. Hij doet wat hij moet doen zonder overbodige toeters en bellen.


Browning 2018 Spec OPS Advantage
   en    Dark OPS PRO XD

Deze beide camera’s zijn bijna gelijk wat beeldkwaliteit en werking betreft. Ze blinken uit door hun snelheid, hun uitstekende detectievermogen en de zeer goede beeldkwaliteit overdag. De kwaliteit ’s nachts is een tandje minder maar wel aanvaardbaar.


Browning Strike Force HD PRO

De enige camera uit de testserie met zichtbare “Low glow” LED’s. De camera is snel en de foto’s overdag zijn prima. Helaas valt de kwaliteit van de overige opnamen wat tegen en dat zou men van een “Low glow” niet verwachten.


Moultrie M 40 i

De snelheid van de Moultrie is matig maar de beeldkwaliteit is zowel overdag als ’s nachts heel goed. Uit deze testserie maakt de camera de beste nachtelijke opnamen, zowel van foto’s als van video’s. Het is een heel fijne wildcamera.


BolyGuard BG962-X30W

De camera met verreweg het grootste gezichtsveld. Door zijn traagheid wordt er nogal wat gemist. De foto’s overdag zijn goed maar voor de rest valt het wat tegen. De enige camera in deze serie die ’s nachts kleurenopnamen kan maken en een geluid kan produceren.

De eigenschappen van deze cameravallen worden in onderstaande sterrenwaardering samengevat.

 

 

Voor vragen en opmerkingen over en ervaringen met de hier geteste camera’s ben ik bereikbaar per e-mail op elsjan99DITNIET@xs4all.nl
(Voor het verzenden dient u “DITNIET” uit het mailadres te verwijderen)

Januari 2019                 J.A. Meijerink  (Twentse Vogelwerkgroep)

 

Dit testrapport mag met toestemming van de auteur en met bronvermelding voor reclame doeleinden worden gebruikt, mits het in zijn geheel wordt gepubliceerd.

 

Tabel 1

  Reconyx Hyperfire 2 HF2X Browning 2018 Spec OPS Advantage Browning Strike Force HD PRO Browning Dark OPS PRO XD Moultrie M40i BolyGuard BG962-X30W
Land van herkomst USA China China China China China
Max. afmeting HxBxD (mm) 132x115x74 134x110x75 108x95x80 112x95x85 128x85x75 170x98x75
Bruto gewicht (gram) 749 662 496 526 546 605
Statiefaansluiting Onderzijde Onderzijde Onderzijde Onderzijde Onderzijde Onderzijde
Richtlaser Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Opening voor kabelslot Voorzijde Achterzijde Achterzijde Achterzijde Voor- en achterzijde Achterzijde
Gebruikstemp. (°C) -18º C tot 60º C -20º C tot 60º C -20º C tot 60º C -20º C tot 60º C -20º C tot 60º C -20º C tot 60º C
 
Afm. Display (mm) 50 x 13 40 x 30 30 x 23 30 x 23 49 x 12 40 x 30
Display kleur / zwart-wit Zwart / Groen Kleur Kleur Kleur Zwart / Groen Kleur
Gebruik als viewer Nee Ja Ja Ja Nee Ja
Aant. gemaakte foto’s+films Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Resterende foto’s / opnametijd of resterende geheugenruimte % FULL Resterend geheugen Resterend geheugen Resterend geheugen Resterend aantal opnamen Resterend geheugen
 
Accu type (aanbevolen) NiMH, Lithium Alkaline, Lithium Alkaline, Lithium Alkaline, Lithium Alkaline, Lithium Alkaline
Accu aantal 12 8 6 6 8 4 of 8
Stroomverbruik (mA) in stand-by 0.65 mW 0.85 mW 0.72 mW 1.3 mW 1.22 mW < 300 µA
Aansluiting externe voeding Nee 12V DC 12V DC 12V DC 12V DC 6V DC
Aanduiding ladingstoestand accu Rest % en LED Rest % Rest % Rest % Rest % Symbool en LED
 
Geheugenkaart type SD / SDHC / SDXC SD / SDHC SD / SDHC SD / SDHC SD >Classe 4 SD
Geheugenkaart (max. Gb) 512 Gb 512 Gb 512 Gb 512 Gb 32 Gb 64 Gb
Aantal opnamen op 1 Gb Dag / Nacht  (Max. Resolutie) Ca. 1230 / 4000 Ca. 140 / 120 Ca. 170 / 170 Ca. 160 / 300 Ca. 260 / 580 Ca. 120 / 420
Duur video op 1 Gb (minuten) Dag / Nacht  (Max. Resolutie) Ca. 8 / 18 Ca. 5.4 / 8.9 Ca. 2.7 / 5.4 Ca. 5 / 10 Ca. 11 / 11 Ca. 9 / 9
 
Externe aansluitingen Nee 12V, TV, USB 12V 12V 12V, USB 6V, TV, USB
 
Taal  handleiding Engels Engels Engels Engels Engels, Frans, Duits Engels
Wachtwoord bescherming Ja Nee Nee Nee Ja Nee
Fabrieks garantie 5 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar 2 jaar 2 jaar
Dealer garantie Volgens Europese en Nederlandse wetgeving Volgens Europese en Nederlandse wetgeving Volgens Europese en Nederlandse wetgeving Volgens Europese en Nederlandse wetgeving Volgens Europese en Nederlandse wetgeving Volgens Europese en Nederlandse wetgeving
Tijd aanduiding 12 uur of 24 uur 12 uur 12 uur 12 uur 12 uur 24 uur
Datum, Tijd op foto Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Temperatuur, Maanstand Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Datumbalk(en) uitschakelbaar Ja Ja Ja Ja Ja Nee
Telecommunicatie Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Prijs  ( € ) 449,= 239,- 189,- 289,= 179.= 269.=

 

Tabel 2

  Reconyx Hyperfire 2 HF2X Browning 2018 Spec OPS Advantage Browning Strike Force HD PRO Browning Dark OPS PRO XD Moultrie M40i BolyGuard BG962-X30W
Horizontale beeldhoek (graden) 38.6º 41.6º. 45.1º 41.6º 37.6º 110º
Netto voorwerpruimte  zonder datumbalk  BxH  op 10m. (m.) 7.00 x 4.70 7.60 x 4.10 8.30 x 4.55 7.60 x 4.20 6.80 x 3.60 Foto: 14.20 x 7.90
Video: 14.20 x 5.90
Gevoeligheid bewegingsdetector instelbaar Low tot Very High Nee Nee Nee Low, High Low, Normal, High
Maximale detectiehoek bewegingsdetector (graden) *) > 39º > 42º Ca. 42º Ca. 42º Ca. 30º Ca. 70º
Detectiebereik in beeldcentrum  *) 11 m 20 m 20 m 20 m 16 m 16 m
Geluidsopname bij video Ja Ja Ja Ja Ja Ja
 
Responstijd na detectie Foto Ca. 0.2 sec Ca. 0.4 sec Ca. 0.3 sec. Ca. 0.2 sec. Ca. 0.3 sec. < 1 sec.
Responstijd na detectie Video 0.25  sec. 0.45 sec. 0.45 sec. 0.7 sec. Ca. 3 sec. 3.5 sec.
Opname interval (time-laps) 1 tot 60 min 5 sec tot 60 min 5 sec tot 60 min. 5 sec tot 60 min 10 sec tot 24 uur 5 min tot 8 uur
Wachttijd na opname, instelbaar 5 sec tot 5 min. 1 sec tot 60 min. 1 sec tot 60 min 1 sec tot 60 min 0 sec tot 30 min 0 sec tot 60 min
Aantal opnamen per trigger 1 tot 10 1 tot 8 1 tot 8 1 tot 8 1 tot 3 1 tot 5
Hersteltijd na opname(sec. gemiddeld) Dag / Nacht Ca. 1.4 / 1.8  Geniddeld ca. 0.9 /1.0 Low: 0.8 / 2.0
Ultra: 4.0 / 2.7
Low: 0.6 / 0.7
Ultra: 0.9 / 0.8
Ca. 2.2 / 1.8 Ca. 14 / 14
Maximum aantal opnamen per minuut  Dag / Nacht 45 / 34 Low: 69 / 59
Ultra: 59 / 59
Low: 72 / 30
Ultra: 25 / 22
Low: 109 / 80
Ultra: 67 / 72
28 / 33 4.3 / 4.3
 
Aantal LED’s 12 40 4 36 32 40
Zichtbaarheid LED’s No glow No glow Low glow No glow No glow  No glow + White flash
Verlichting / belichting instelbaar Low, Medium, High Normal, Long 3 standen 3 standen 2 standen Nee
Reikwijdte verlichting (m.) Ca. 25 m. Ca. 30 m. Ca. 30 m. Ca. 30 m. Ca. 20 m. Ca. 15 m.
 
Video opnameduur per trigger 5 tot 10 sec. en Dynamisch 5 sec. tot  2 min. en Dynamisch 5 sec. tot  2 min. en Dynamisch 5 sec. tot  2 min. en Dynamisch 5 tot 90 sec. 10 sec. tot 3 min.
Video begintijd instelbaar Dag of schemering Dag of schemering Dag of schemering Dag of schemering 2 perioden 1 periode
Max. Resolutie video (pixels) 1680 x 1050 1920 x 1080 1296 x 720 1920 x 1080 1920 x 1080 1920 x 1080
Max. Resolutie foto (pixels) 2048 x 1440 6016 x 3384 5760 x 3200 6520 x 3672 5376 x 3024 4320 x 3240
Resolutie foto bij dag (boogsec) 86 82 90 60 82 86
Resolutie foto bij nacht (bg.sec) 110 220 260 210 98 N.T.M.
Resolutie video bij dag (bg.sec) 220 110 240 130 130 260
Resolutie video bij nacht (bg.sec) 220 220 260 200 140 N.T.M.
 
Formaat foto’s JPG JPG JPG JPG JPG JPG
Formaat video AVI AVI AVI MP4 AVI MOV
 
*)  De waarden zijn niet exact te bepalen daar deze van veel factoren afhankelijk zijn. Deze zijn bepaald d.m.v. eem “Walktest” bij ca 5º C.
Onder andere omstandigheden zijn afwijkende waarden mogelijk.